mercoledì 19 ottobre 2016

AMERICAN APPLE PIE WITH QUINCES - Apple pie con mele cotogne


The classic sweet to American-made apple but with quince and other small additions. Just beautiful to look at but very good to eat!

ingredients
For the dough
300 grams of flour type 1
150 grams of butter
30 grams of demerara sugar
60 ml of cold water

For the stuffing
5 large enough quince
80 grams of brown sugar
1 teaspoon cinnamon Satin
1 heaping tablespoon toasted pine nuts
1 tablespoon of grape passes
1 small organic lemon

Method
In a mixer, put all the ingredients needed to make the dough. knead quickly then wrap the mixture in a plastic wrap and let rest in refrigerator for about 30 minutes.

Meanwhile, in a bowl, prepare the filling. Peel the apples and cut them in pieces not very large. Drizzle with lemon juice and stir quickly. Then add the rest of ingredients.

Now take the dough from the refrigerator, roll it not very subtle, divide it into 2 parts and then place the first layer in a greased baking sheet coming to the edges of the pan. Inserted into the mixture and then cover with the last layer of dough. Pitted surface lightly and then brush all with egg and milk. Bake at 200 degrees for about 10 minutes, then at 180 degrees for 40 minutes. When it's ready, the oven, let cool then served with a mascarpone cream or even whipped cream.





Il classico dolce alle mele americano fatto però con le mele cotogne e altre piccole aggiunte. Poco bello da vedere ma buonissimo da mangiare!

Ingredienti
Per l'impasto
300 grammi di farina tipo 1
150 grammi di burro
30 grammi di zucchero demerara
60 ml di acqua fredda

Per il ripieno
5 mele cotogne abbastanza grandi
80 grammi di zucchero di canna
1 cucchiaino raso di cannella
1 cucchiaio colmo di pinoli tostati
1 cucchiaio di uva passa
1 piccolo limone biologico

Procedimento
In una impastatrice, mettete tutti gli ingredienti necessari a fare l'impasto. Impastate velocemente quindi avvolgete il composto in una pellicola da cucina e fate riposare in frigo per circa 30 minuti.

Nel frattempo, in una ciotola, preparate il ripieno. Sbucciate le mele e tagliatele a pezzi non molto grandi. Irrorate con il succo del limone e mescolate velocemente. Aggiungete poi anche il resto degli ingredienti.

Prendete adesso l'impasto dal frigo, stendetelo non molto sottile, dividetelo in 2 parti quindi disponete il primo strato in una teglia imburrata arrivando fino ai bordi della tortiera. Inserite all'interno il composto quindi coprite con l'ultimo strato di impasto. Bucherellate leggermente la superficie quindi spennellate il tutto con uovo e latte. Infornate a 200 gradi per circa 10 minuti, poi a 180 gradi per 40 minuti. Quando sarà pronto, sfornate, fate raffreddare poi servite con una crema al mascarpone o anche solo panna montata.