lunedì 11 gennaio 2016

SALAD OF MARINATED TOFU AND BELGIAN ENDIVE - insalata di tofu marinato e indivia belga



Tofu is a food rich in proteins and minerals. Marinated with fresh ginger, lemon juice and tarragon is a true miracle.

ingredients:
300 grams of tofu
2 heads of endive
1 organic lemon
1 teaspoon dried tarragon
Half ginger root
extra virgin olive oil.

Preparation:
Cut the tofu into cubes and let it boil in a little boiling water for about 5 minutes. Drain, and place in a bowl. Let it marinate with oil, grated ginger, lemon and tarragon for about a couple of hours.

When it's ready, add the chicory and cook. serve immediately



Il tofu è un alimento ricco di proteine e sali minerali. Marinato con dello zenzero fresco, succo di limone e dragoncello è un autentico portento.

Ingredienti:
300 grammi di tofu
2 cespi di indivia belga
1 limone biologico
1 cucchiaino di dragoncello essiccato
mezza radice di zenzero
olio extravergine di oliva.

Preparazione:
Tagliate il tofu a dadini e fatelo sbollentare in poca acqua bollente per circa 5 minuti. Scolatelo, e mettetelo in una ciotola. Fatelo marinare con olio, zenzero grattugiato, limone e dragoncello per circa un paio di ore. 

Quando sarà pronto, aggiungete l'indivia belga e fate insaporire. Servite subito