sabato 16 gennaio 2016

CLASSIC BAKERY'S PIZZA IN BAKING PAN - Classica pizza da panetteria in teglia



The classic pizza pan that is located in Italy and not only, in many bakeries. The pan pizza from the pizzeria is not obviously seen that is higher, but it's definitely softer ... here comes a fantastic recipe created with a few tweaks.

Ingredients:
for the dough:
500 grams of 00 flour for pizza
30 grams of extra virgin olive oil
290 grams of cold water
8 grams of dry yeast enriched with yeast always dry
half a teaspoon of barley malt syrup
10 grams of salt

For the dressing:
1 can of peeled tomatoes biological quality
mozzarella cheese (2)
20 pitted green olives
extra virgin olive oil
thyme, salt, sugar

Preparation:
Put all the ingredients of the pizza dough except the salt and let knead for about 1 minute. Then add salt them and finish kneading. Take a pan and grease it. Put on the dough, grease the surface slightly, then take a sheet from oven carto, soak, wring and put it over. Let rest for about one hour in a room at about 25 degrees with a humidity sull'impasto pizza average low. Elapsed time, spread evenly our impact with the hands making sure to spread it evenly on the baking sheet.


Let stand then another hour always covered with the sheet of parchment paper wet.

Meanwhile, prepare the tomatoes salt it and adding a teaspoon of sugar to remove the acidity of the tomato, cut the mozzarella and olives.

After this time, put on the pizza around the seasoning just prepared and bake at 240 degrees for about 15 minutes. Remove from the oven, let cool slightly and serve.



La classica pizza in teglia che si trova, in Italia e non solo, in tante panetterie. La pizza in teglia non è quella da pizzeria ovviamente visto che è più alta, ma è sicuramente più soffice...ecco a voi una ricetta fantastica creata con qualche piccola modifica.

Ingredienti:
per l'impasto:
500 grammi di farina 00 per pizza
30 grammi di olio extravergine di oliva
290 grammi di acqua fredda
8 grammi di lievito secco arricchito con lievito madre sempre secco
mezzo cucchiaino di sciroppo di malto di orzo
10 grammi di sale

Per il condimento:
1 scatola di pomodori pelati biologici di qualità
mozzarella fior di latte (2)
20 olive verdi denocciolate
olio extravergine di oliva
timo, sale, zucchero

Preparazione:
Mettete tutti gli ingredienti necessari all'impasto della pizza ad eccezione del sale e fate impastare per circa 1 minuto. Unite quindi li sale e finite di impastare. Prendete una teglia e ungetela. Mettete sopra l'impasto, ungete la superficie leggermente, poi prendete un foglio da carto forno, bagnatelo, strizzatelo e mettetelo sopra. Fate riposare per circa un ora in un ambiente a circa 25 gradi con un'umidità sull'impasto della pizza medio bassa. Trascorsa l'ora, stendete omogeneamente l'impato con le mani avendo cura di distribuirlo uniformemente sulla teglia. 
Fate riposare quindi un'altra ora sempre coperto con il foglio di carta forno umido.

Nel frattempo, preparate i pelati salandoli e aggiungendo un cucchiaino di zucchero per togliere l'acidità del pomodoro, tagliate la mozzarella e le olive.

Trascorso il tempo, mettete sulla pizza tutto il condimento appena preparato e infornate a 240 gradi per 15 minuti circa. Sfornate, fate raffreddare leggermente poi servite.