giovedì 16 luglio 2015

CLASSIC SALAD OF RICE - Insalata classica di riso



A classic dish of this warm season of the year: a delicious rice salad with so many colors and especially as many flavors, onions, mushrooms etc. Easy to make and easy.

Ingredients for 4 people:
400 grams of rice Carnaroli
90 grams of onions in vinegar
1 can of tuna
200 grams of cherry tomatoes
100 grams of corn
100 grams of green beans
100 grams of mushrooms champignons
oil, salt, pepper
basil

Preparation:
Cook the rice al dente in plenty of hot water. A optimal cooking obtained, drain, let cool under running water, then drain again and place in a bowl.

Cut the tomatoes into slices not very large and the mushrooms after it is cleaned, and put them in the bowl. Add onions, corn and chopped tuna.

In a saucepan, blanch the green beans and cut them in pieces. Put them together with rice, then add the oil, vinegar, salt and a few basil leaves. Mix well and serve.


Un classico piatto di questa calda stagione dell'anno: una squisita insalata di riso con tanti colori e soprattutto tanti sapori come, cipolline, funghetti etc. Facile da fare e veloce.

Ingredienti per 4 persone:
400 grammi di riso Carnaroli
90 grammi di cipolle sotto aceto
1 barattolo di tonno
200 grammi di pomodori ciliegini
100 grammi di mais
100 grammi di fagiolini
100 grammi di funghi champignons
olio, sale, pepe
basilico

Preparazione:
Cuocete il riso, al dente, in abbondante acqua calda. A cottura ottimale ottenuta, scolatelo, fatelo raffreddare sotto acqua corrente, quindi scolatelo nuovamente e mettetelo in una ciotola.

Tagliate i pomodorini a spicchi non molto grandi e gli champignons, dopo averli ben puliti, e metteteli all'interno della ciotola. Aggiungete le cipolle, il mais e il tonno sminuzzato. 

In una pentola, sbollentate i fagiolini e tagliateli a pezzi. Metteteli insieme al riso poi unite l'olio, l'aceto, il sale e qualche foglia di basilico. Mescolate bene il tutto e servite.

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