4 tomini soft Alba
4 tablespoons of sauce Harissa
1 clove of garlic
chervil
parsley
oil, salt
preparation
The Tomino d'Alba is a soft cheese of cow milk slightly sour and from the delicate taste. Dish with green sauce, Piedmontese cuisine is presented by me in this recipe with the variant of Harissa sauce (spicy of course) and a chopped light of aromatic herbs.
The important thing, therefore, in the preparation of this tasty recipe is in the preparation and marinating of herbs. Then chop them very, very finely and leave to marinate for an hour in a little oil.
Serve the tomino on a bed of Harissa sauce and deposited over the chopped herbs.
Ingredienti per 4 persone
4 tomini morbidi di Alba
4 cucchiai di salsa Harissa
1 spicchio di aglio
cerfoglio
prezzemolo
olio, sale
Preparazione
Il tomino d'Alba è un formaggio morbido di tipo vaccino leggermente acidulo e delicato all'assaggio. Piatto tipico, con salsa verde, della cucina piemontese, viene da me presentato in questa ricetta con la variante della salsa Harissa, (piccante ovviamente) e un trito leggero di erbe aromatiche.
La cosa importante dunque, nella preparazione di questa gustosissima ricetta sta nella preparazione e nella marinatura delle erbe aromatiche. Tritatele quindi molto, molto finemente e fatele marinare per un ora circa in poco olio.
Servite il tomino su di un letto di Harissa e depositate sopra il trito di erbe aromatiche