sabato 28 febbraio 2015

ESCALOPES WITH SAUCE OF TANGERINE AND CARROTS - Scaloppine con salsa al mandarino e carote



Ingredients for 4 people
4 veal cutlets
8 mandarins
500 grams of carrots
30 grams of butter
vegetable broth
1 shallot
1 teaspoon oregano
flour
salt and pepper

preparation
Dip the slices of meat in flour and pressed well.
Set aside.
Cut the carrots into thin slices and then fry in a pan with olive oil and shallots. Pour 4 ladles of vegetable broth, close the lid and cook for about 20 minutes over low heat.
When there are about 10 minutes at the end of cooking carrots, melt the butter in another pan and place the scallops flour to brown. Add the juice of mandarin and oregano.
Cook for about 5 minutes then thicken the sauce tangerine. Serve hot with the carrots.

Ingredienti per 4 persone
4 scaloppine di vitello
8 mandarini
500 grammi di carote
30 grammi di burro
brodo vegetale
1 scalogno
1 cucchiaino di origano
farina
sale, pepe

Preparazione:
Passate le fettine di carne nella farina e pressatele bene.
Mettetele da parte.
Tagliate le carote a rondelle sottili quindi fatele rosolare in una padella con olio e scalogno. Versate 4 mestoli di brodo vegetale, chiudete con il coperchio e fate cuocere per circa 20 minuti a fuoco basso.
Quando mancheranno circa 10 minuti alla fine della cottura delle carote, fate sciogliere il burro in un'altra padella e mettete le scaloppine infarinate a rosolare. Aggiungete il succo del mandarino e l'origano.
Cuocete per circa 5 minuti poi fate addensare la salsa del mandarino. Servite caldo con le carote.

Share |