Ingredients for 4 people
900 grams of potatoes
1 leek of Cervere
1 glass of water
20 grams of butter
2 glasses of milk
4 slices of rye bread and home-made
4 tablespoons fresh goat cheese
salt, 1 sprig of fresh thyme
Preparation
Peel the potatoes and blanched leek removing the green leaves, then cut both into thin rounds.
Take a light sautèe with 1 quart of leek, cut into slices, butter and a little oil. At browning obtained, remove the leek now consumed from inside of the pot and put the remaining leeks and potatoes.
Add water and milk (regulate the density depending on your taste), light the fire and cook on low heat for about 20/25 minutes. When there are about 5 minutes at the end add the fresh thyme leaves.
Take the slices of bread and spread them goat cheese.
At cooked obtained, serve the soup hot with bread smeared with cheese.
Ingredienti per 4 persone
900 grammi di patate
1 porro di Cervere
1 bicchiere di acqua
20 grammi di burro
2 bicchieri di latte
4 fette di pane di segale preparato in casa
4 cucchiai di formaggio caprino fresco
sale, 1 rametto di timo fresco
Preparazione
Sbucciate le patate e mondate il porro togliendo le foglie verdi, quindi tagliate entrambi a rondelle sottili.
Fate un leggero soffritto con 1 quarto di porro tagliato a rondelle, burro e un filo di olio. A rosolatura ottenuta, togliete il porro ormai consumato e mettete all'interno della pentola il rimanente porro e le patate.
Aggiungete l'acqua e il latte (regolatevi per la densità a seconda del vostro gradimento), accendete il fuoco e fate cuocere a fuoco dolce per circa 20 / 25 minuti. Quando mancheranno circa 5 minuti al termine unite le foglioline di timo fresco.
Prendete le fette di pane e spalmatele di formaggio caprino.
a cottura ottenuta, servite la vellutata calda con il pane spalmato di formaggio.