sabato 24 settembre 2016

BRASATO RAVIOLI WITH REDUCTION OF ARNEIS WINE, CREAM, HAM AND PEAS - Ravioli al brasato con riduzione al vino arneis, panna, prosciutto e piselli



A traditional recipe with the addition of a tasty reduction Arneis wine, very welcome.

Ingredients for 4 people
600 grams of ravioli with braised
200 ml of cream
150 grams of cooked ham
120 grams of peas previously boiled
1 ladle of vegetable broth

for the reduction
1 glass of white wine Arneis
1 heaping tablespoon of flour
20 grams of butter
1 ladle of vegetable broth

Method
Prepare the reduced white wine by melting the butter in a saucepan. When completely melted, add the wine and let evaporate all the alcohol. When the liquid is reduced by almost half, add the flour and the ladle of broth and let thicken stirring constantly to avoid lumps. When it thickens, remove from the heat and let rest.

Reheat in a pan adding a ladle of vegetable stock. Cut the cooked ham and place in the pan to cook for a few minutes

Cook the ravioli in plenty of boiling water. When they are ready, put them in the pan with the sauce. Then add the reduction in white wine and cream. Cook everything then serve hot.






Una ricetta tradizionale con l'aggiunta di una saporita riduzione di vino Arneis, molto gradita.

Ingredienti per 4 persone
600 grammi circa di ravioli al brasato
200 ml di panna da cucina
150 grammi di prosciutto cotto
120 grammi di piselli lessati precedentemente
1 mestolo di brodo vegetale

per la riduzione
1 bicchiere di vino bianco Arneis
1 cucchiaio colmo di farina
20 grammi di burro
1 mestolo di brodo vegetale

Procedimento
Preparate la riduzione al vino bianco facendo sciogliere il burro all'interno di un pentolino. Quando si sarà completamente sciolto, unite il vino e fate evaporare tutto l'alcool. Quindi il liquido si sarà ridotto di quasi la metà, aggiungete la farina e il mestolo di brodo e fate addensare girando di continuo per non fare grumi. Quando si sarà addensata, spegnete il fuoco e fate riposare.

Riscaldate in padella unendo un mestolo di brodo vegetale. Tagliate il prosciutto cotto e mettetelo nella padella a insaporire per pochi minuti

Cuocete i ravioli in abbondante acqua bollente. Quando saranno pronti, metteteli nella padella con il condimento. Unite quindi la riduzione al vino bianco e la panna. Fate insaporire il tutto quindi servite caldo.