venerdì 28 agosto 2015

FOCACCIA FILLED WITH A LOT OF GOOD THINGS -Una focaccia ripiena di cose buone



A tasty focaccia filled with many good things, beginning with mushrooms, ham of high quality ingredient in my kitchen is always very appreciated ...!

Ingredients:
For the cake:
500 grams of flour type 1
300 grams of cold water
25 grams of good extra virgin olive oil
5 grams of malt extract
salt

For the filling:
200 grams of cooked ham of excellent quality
2 very fresh porcini mushrooms, Italian, previously cooked
1 buffalo mozzarella big enough


Preparation:
First we prepare the cake by placing the ingredients in a mixer with the exclusion of the salt that must be added at the end. When the mixture reaches a smooth consistency and elastic, remove it from the machine and let it rise for about 3 hours or until you have a dough doubled in volume.

When will be ready, roll out the dough and divide it into 2. Put in a half the filling ingredients, then wet the edges with a brush and close with the other half of the dough. Bake at 220 degrees for about 30 minutes.



Una gustosissima focaccia ripiena di tante cose buone, a cominciare da funghi porcini, prosciutto cotto di alta qualità un ingrediente che nella mia cucina è sempre molto gradito...!

Ingredienti:
Per la focaccia:
500 grammi di farina tipo 1
300 grammi di acqua fredda
25 grammi di ottimo olio extravergine di oliva
5 grammi di estratto di malto
sale

Per la farcitura:
200 grammi di prosciutto cotto di ottima qualità
2 funghi porcini molto freschi, italiani, precedentemente cotti
1 mozzarella di bufala abbastanza grande


Preparazione:
Per prima cosa prepariamo la focaccia mettendo in una impastatrice gli ingredienti necessari ad esclusiione del sale che va aggiunto solo alla fine. Quando l'impasto avrà raggiunto una consistenza omogenea ed elastica, toglietelo dalla macchina e fatelo lievitare per circa 3 ore o fino ad avere un impasto raddoppiato di volume.

Quando sarà pronto, stendete la pasta e dividetela in 2. Mettete in una metà gli ingredienti del ripieno, poi, bagnate i bordi con un pennellino e richiudete con l'altra metà della pasta. Infornate a 220 gradi per 30 minuti circa.