lunedì 10 agosto 2015

SARDINES BREADED WITH PEPPERS AND MUSTARD - Sarde cpm peperoni rossi e senape


excellent blue fish breaded with the delicious red peppers with a delicious chopped mint. A fresh dish, tasty and delicious.

Ingredients for 4 people:
16 fresh sardines
2 red peppers
fresh mint
sultana
1 organic egg
Dijon mustard
bread crumbs
½ cup white wine
oil, salt

preparation:
Clean up the sardines, open them like a book, and wash them in cold water.

Take the peppers and place in oven at 200 degrees for 20 minutes, then peel them from the skin and cut into strips.

Breaded sardines in the egg first and then in breadcrumbs. Take now the peppers and sauté in a pan with the raisins, chopped mint, then pour in the white wine and let evaporate all the alcohol.

Cook the sardines up to optimal baking. Serve with hot peppers and Dijon mustard ..


dell'ottimo pesce azzurro impanato con dei gustosissimi peperoni rossi  con uno squisito trito di menta. Un piatto fresco, stuzzicante e goloso.

Ingredienti per 4 persone:
16 sarde fresche
2 peperoni rossi
menta fresca
uva sultanina
1 uovo biologico
Senape di Digione
pangrattato
mezzo bicchiere di vino bianco
olio, sale

Preparazione:
Pulite bene le sardine, apritele a libro  e lavatele in abbondante acqua fredda. 

Prendete i peperoni, metteteli in forno a 200 gradi per 20 minuti, poi sbucciateli dalla pelle e tagliateli a listarelle. 

Impanate le sardine nell'uovo prima e nel pangrattato poi. Prendete adesso i peperoni e fateli saltare in padella con l'uva sultanina, il trito di menta, poi sfumate con il vino bianco e fate evaporare tutto l'alcool.

Cuocete le sardine fino a cottura ottimale. Servite caldo con peperoni e senape di Digione..