Ingredients for 4 people:
3 chicken breasts are not very large
20 pitted green olives
1 lime
1 shallot
1 red pepper
1 sachet of saffron
half teaspoon turmeric
1 ginger root
5/6 sprigs of fresh coriander
oil, salt
Preparation:
In a bowl, put 3 tablespoons of oil, add the spices and chopped coriander. Add the finely chopped chilli, shallots and lime juice. Stir well then put the chicken cut into small pieces and let it flavor. Cover with foil and let marinate in the refrigerator for about 3 hours.
Then take a pan, take a pan with the oil and another medium shallot. Add the pieces of chicken with the marinade, add the olives and cook for about 30/35 minutes.
Serve warm.
Ingredienti per 4 persone:
3 petti di pollo non molto grandi
20 olive verdi denocciolate
1 lime
1 scalogno
1 peperoncino
1 bustina di zafferano
mezzo cucchiaino di curcuma
1 radice di zenzero
5 / 6 rametti di coriandolo fresco
olio, sale
Preparazione:
In una ciotola mettete 3 cucchiai di olio, unite le spezie e il coriandolo tritato. Unite il peperoncino tritato fine, lo scalogno e il succo del lime. Girate bene poi mettete il pollo tagliato a pezzi piccoli e fatelo insaporire. Coprite con una pellicola e fate marinare in frigo per circa 3 ore.
Prendete quindi una padella, fate un soffritto con olio e un altro mezzo scalogno. Unite i pezzettini di pollo insieme alla marinatura, aggiungete le olive e fate cuocere per circa 30 / 35 minuti.
Servite caldo.