mercoledì 26 agosto 2015

SPICED CHICKEN WITH LIME AND OLIVES - Pollo speziato con lime e olive



The exquisite chicken breasts cut into pieces and made flavor in a mix of spices and lime juice. Then cooked over low heat with olives. A true marvel! Very easy to do, quite cheap but not very fast but I realize!

Ingredients for 4 people:
3 chicken breasts are not very large
20 pitted green olives
1 lime
1 shallot
1 red pepper
1 sachet of saffron
half teaspoon turmeric
1 ginger root
5/6 sprigs of fresh coriander
oil, salt

Preparation:
In a bowl, put 3 tablespoons of oil, add the spices and chopped coriander. Add the finely chopped chilli, shallots and lime juice. Stir well then put the chicken cut into small pieces and let it flavor. Cover with foil and let marinate in the refrigerator for about 3 hours.

Then take a pan, take a pan with the oil and another medium shallot. Add the pieces of chicken with the marinade, add the olives and cook for about 30/35 minutes.

Serve warm.



Degli squisiti petti di pollo tagliati in pezzi e fatti insaporire in un mix di spezie e succo di lime. Cucinati poi a fuoco lento con le olive. Una autentica meraviglia! Molto facile da fare, abbastanza economica ma non molto veloce però me ne rendo conto!

Ingredienti per 4 persone:
3 petti di pollo non molto grandi
20 olive verdi denocciolate
1 lime
1 scalogno
1 peperoncino
1 bustina di zafferano
mezzo cucchiaino di curcuma
1 radice di zenzero
5 / 6 rametti di coriandolo fresco
olio, sale

Preparazione:
In una ciotola mettete 3 cucchiai di olio, unite le spezie e il coriandolo tritato. Unite il peperoncino tritato fine, lo scalogno e il succo del lime. Girate bene poi mettete il pollo tagliato a pezzi piccoli e fatelo insaporire. Coprite con una pellicola e fate marinare in frigo per circa 3 ore.

Prendete quindi una padella, fate un soffritto con olio e un altro mezzo scalogno. Unite i pezzettini di pollo insieme alla marinatura, aggiungete le olive e fate cuocere per circa 30 / 35 minuti.

Servite caldo.