martedì 11 agosto 2015

SUNRISE OF GOODNESS - Alba di bontà


The steak tartare Fassone is often seen as a starter in Piedmont, but for me it remains a strong second. In my modest version, sempilce and no frills, I also wanted to add some delicious artichokes excellent and high quality!

Ingredients for 4 people:
500 grams of meat Fassone
200 grams of artichokes in oil quality
10 salted capers
fresh parsley
oil, organic lemon
salt

preparation:
Dasalate capers and place in a bowl with the minced meat or knife or with the machine, add the lemon juice, parsley and artichokes. Add the salt, olive oil and season evenly stirring often.


La tartare di carne fassone piemontese viene spesso considerata come un antipasto in Piemonte, ma per me resta un ottimo secondo. In questa mia modesta versione, sempilce e senza fronzoli, ho voluto aggiungere anche degli squisiti carciofini sott'olio di ottimo livello e di grande qualità!

Ingredienti per 4 persone:
500 grammi di carne di fassone piemontese
200 grammi di carciofini sott'olio di qualità
10 capperi sotto sale
prezzemolo fresco
olio, limone biologico
sale

Preparazione:
Dasalate i capperi e metteteli in una ciotola insieme alla carne tritata o a coltello o con la macchina, unite il succo del limone, il prezzemolo tritato e i carciofini. Unite il sale, l'olio e condite uniformemente girando spesso.