lunedì 21 novembre 2016

PICI PASTA WITH SOUR CREAM, SMOKED SALMON AND LEEKS - Pici con panna acida, salmone affumicato e porri



Pici are a Tuscan pasta shape very similar to bucatini ... but without the hole. With sour cream and a good smoked salmon are the greatest.

Ingredients for 4 people
400 grams of pasta pici (alternatively bucatini)
a sour cream of excellent quality jar
100 grams of smoked Scottish salmon
1 leek Cervere
salt, black pepper

Method
Cut the leeks, wash and let blanch in boiling water for about 5 minutes.

When it's ready, drain and keep aside.

In a skillet, melt the butter, then saute the salmon slightly and place in a bowl with the leek. Mix well and let stand.

In a pot of boiling water, cook the pici. Drain them, place them in the pan with the sauce and add the sour cream. Mix everything together and serve hot.






I pici sono un formato di pasta toscana molto simile ai bucatini...ma senza il buco. Con una panna acida e un buon salmone affumicato sono il massimo.

Ingredienti per 4 persone
400 grammi di pasta pici (in alternativa bucatini)
un vasetto di panna acida di ottima qualità
100 grammi di salmone scozzese affumicato
1 porro Cervere
sale, pepe nero

Procedimento
Tagliate il porro, lavatelo e fatelo sbollentare in acqua bollente per circa 5 minuti.

Quando sarà pronto scolatelo e tenetelo da parte.

In una padella fate sciogliere una noce di burro, quindi fate rosolare leggermente il salmone e mettetelo in una ciotola con il porro. Amalgamate bene e fate riposare.

In una pentola di acqua bollente cuocete i pici. Scolateli, metteteli nella padella con il condimento e aggiungete la panna acida. Mescolate il tutto e servite caldo.