lunedì 7 novembre 2016

GNOCCHI WITH DRIED TOMATO SAUCE, GORGONZOLA AND SUNFLOWER SEEDS. - Gnocchi con sugo di pomodoro secco, gorgonzola e semi di girasole



Ingredients for 4 people:
600 grams of potato dumplings
200 grams of Gorgonzola
2 tablespoons sunflower seeds
80 grams of dried tomatoes
20 grams of butter
thyme leaves
salt black pepper
extra virgin olive oil

Method
Puree the tomatoes with a couple of tablespoons of olive oil and thyme leaves. When you've got a fairly creamy, keep aside and let rest.

Melt in a double boiler with gorgonzola butter and a tablespoon of water. The emulsified with a whisk then let rest.

In a pot of boiling water, cook the gnocchi. When they are ready, drain and place in a bowl. Add the cream and gorgonzola then serve hot with the sauce with dried tomatoes and sunflower seeds.





Ingredienti per 4 persone:
600 grammi di gnocchi di patate
200 grammi di gorgonzola
2 cucchiai di semi di girasole
80 grammi di pomodori secchi
20 grammi di burro
timo in foglie
sale pepe nero
olio extravergine di oliva

Procedimento
Frullate i pomodori con un paio di cucchiai di olio e le foglie di timo. Quando avrete ottenuto un composto abbastanza cremoso, tenetelo da parte e fatelo riposare.

Fate fondere a bagnomaria il gorgonzola con il burro e un cucchiaio di acqua. Emulsionate il tutto con una frusta poi fate riposare.

In una pentola di acqua bollente, cuocete gli gnocchi. Quando saranno pronti, scolateli e metteteli in una ciotola. Aggiungete la crema al gorgonzola quindi servite caldo con la salsa ai pomodori secchi e i semi di girasole.