1 roll of puff pastry of high quality
1 egg biologio
2 tablespoons milk
for the sauce
50 grams of butter
50 grams of flour type 1
350 grams of milk
nutmeg, salt
for the stuffing
200 grams of smoked cheese
100 grams of cooked ham
fresh spinach
Parmesan cheese
1 organic egg
salt, black pepper.
Method
prepared the sauce immediately doing the "roux" with butter and flour. When you obtain a homogeneous mixture, add milk and cook until you get a fairly consistent sauce.
Clean and wash the spinach. Let them cook gently in a little oil and sauté garlic.
Roll out the dough and arrange them into a circular form of cakes. Prick the bottom, then place the spinach on the bottom, then the ham, and smoked cheese. Beat the egg and mix the sauce. then pour on the cake and close the advanced flaps. Sprinkle with Parmesan cheese and then with a mixture of beaten egg and milk touches the crust of puff pastry. Bake at degrees for about minutes. A obtained cooking, the oven, let cool then cut and serve.
Ingredienti per 4 persone circa
1 rotolo di pasta sfoglia di ottima qualità
1 uovo biologico
2 cucchiai di latte
per la besciamella
50 grammi di burro
50 grammi di farina tipo 1
350 grammi di latte
noce moscata , sale
per il ripieno
200 grammi di scamorza affumicata
100 grammi di prosciutto cotto
spinaci freschi
parmigiano reggiano
1 uovo biologico
sale, pepe nero.
Procedimento
preparate subito la besciamella facendo la "roux" con burro e farina. Quando avrete ottenuto un composto omogeneo, aggiungete il latte e cuocete fino ad ottenere una salsa abbastanza consistente.
Pulite e lavate gli spinaci. Fateli insaporire leggermente in un soffritto di olio e aglio.
Stendete la sfoglia e disponetela in uno stampo circolare da torte. Bucherellate il fondo, quindi disponete sul fondo gli spinaci, poi il prosciutto, e la scamorza. Sbattete l'uovo e mescolatelo alla besciamella. Versate quindi il tutto sulla torta e richiudete i lembi avanzati. Cospargete di parmigiano reggiano poi con un mix di uovo sbattuto e latte pennellate la crosta della pasta sfoglia. Infornate a gradi per circa minuti. A cottura ottenuta, sfornate, fate raffreddare poi tagliate e servite.