lunedì 28 dicembre 2015

VELVETY SOUP AUTUMN - WINTER - Vellutata autunno inverno


What's better, when it comes out in the evening and so cold that treat a cuddle, a sweet velvety caress gourmet? In this dish there are elements of the fall and winter that warm the heart and spirit.

Ingredients:
1.5 liters of vegetable broth prepared before
6 potatoes
2 fresh porcini mushrooms if you have them frozen but otherwise excellent quality
2 leeks
2 tablespoons cream
8 slices of bread about homemade
garlic
butter, salt, pepper

Preparation:
Clean the potatoes well, then cook them in a pressure cooker. In a pot, boil the leeks after being cleansed, washed and cut into rounds.

In a pan fry the garlic and butter. Add the mushrooms and cook until cooked optimal.

When all the ingredients are cooked, take a pan and add the potatoes and leeks. Pour in about half of vegetable broth (regarding the creaminess regulator depending on your degree of preference. After about 20 minutes, add the mushrooms and cook for another 10 minutes circca. At this point, turn off the heat and blend it all with an immersion blender. Put on the heat and allow to thicken slightly, then add the cream and serve with pieces of toasted homemade bread.




Cosa c'è di meglio, quando arriva la sera e fuori fa tanto freddo che regalarsi una coccola, una dolce vellutata carezza gastronomica? In questo piatto ci sono elementi di autunno e di inverno che scaldano cuore e lo spirito.

Ingredienti:
1,5 litri di brodo vegetale preparato prima
6 patate
2 funghi porcini freschi se li avete altrimenti surgelati ma di ottima qualità
2 porri
2 cucchiai di panna
8 fette di pane circa fatto in casa
aglio
burro, sale, pepe

Preparazione:
Pulite bene le patate, quindi fatele cuocere in pentola a pressione. In una pentola, fate lessare i porri dopo averli mondati, lavati e tagliati a rondelle.

In una padella fate un soffritto con aglio e burro. Unite i funghi e cuoceteli fino a cottura ottimale.

Quando tutti gli ingredienti saranno cotti, prendete una pentola e unite le patate e i porri. Versate all'interno circa metà brodo vegetale (per quanto riguarda la cremosità regolatevi a seconda del vostro grado di preferenza. Dopo circa 20 minuti, unite i funghi e cuocete per altri 10 minuti circa. A questo punto, spegnete il fuoco e frullate il tutto con un frullatore ad immersione. Mettete sul fuoco e fate addensare leggermente, quindi aggiungete la panna e servite con dei crostini di pane fatto in casa.