sabato 26 dicembre 2015

HOMEMADE TAGLIOLINI WITH CREAM SAUCE ROAST AND MUSHROOMS - Tagliolini fatti in casa con panna, salsa di arrosto e funghi porcini



A fantastic dish for the New Year's Eve or for parties in general. The quality of homemade noodles is undoubtedly the ingredient that makes the difference.

Ingredients for 4 people:
For homemade pasta:
250 grams of flour 00
50 grams of flour, durum wheat semolina
3 organic eggs fresh
1 tablespoon olive oil
1 tablespoon water
garlic, butter
salt

For the dressing:
400 grams of roast meat sauce calf previously prepared
100 ml of cream
2 fresh porcini mushrooms possibly otherwise frozen
parsley, fresh chervil

Preparation:
Begin making pasta. If you do not have the mixer you can do it in the traditional way by the classic fountain of flour on a pastry board and slowly add all other ingredients until dough is elastic. Wrap in plastic wrap and let rest in the refrigerator for about 40 minutes.

After this time, roll with the rollers of the pasta machine and pass it into the extruder for taglolini. flour it and let them dry slightly

Prepare the sauce. In a pan fry the garlic and oil. Add the mushrooms and washed thoroughly clean and cook until cooked optimal. Add the parsley and chervil, cook then turn off the heat, cover and let rest.

Cook the noodles in boiling water. When cooked obtained, drain and sauté in a pan with the mushrooms. Add the cream, stir and serve.




Un piatto fantastico anche per il veglione di capodanno o per le feste in generale. La qualità dei tagliolini fatti in casa è senza ombra di dubbio l'ingrediente che fa la differenza.

Ingredienti per 4 persone:
Per la pasta fatta in casa:
250 grammi di farina 00
50 grammi di farina di semola rimacinata di grano duro
3 uova biologiche freschissime
1 cucchiaio di olio
1 cucchiaio di acqua
aglio, burro
sale

Per il condimento:
400 grammi di sugo di arrosto di vitello preparato precedentemente
100 ml di panna da cucina
2 funghi porcini possibilmente freschi altrimenti surgelati
prezzemolo, cerfoglio freschi

Preparazione:
Cominciate facendo la pasta. Se non avete l'impastatrice potrete farla nel modo tradizionale facendo la fontana classica di farina su una spianatoia e aggiungere piano piano tutti gli altri ingredienti fino ad ottenere un impasto elastico. Avvolgetela in una pellicola da cucina  e fatela riposare in frigorifero per circa 40 minuti.

Trascorso il tempo, stendetela con i rulli della macchina da pasta poi passatela nella trafila per i taglolini. Infariateli e fateli asciugare leggermente

Preparate il condimento. In una padella fate un soffritto con olio e aglio. Aggiungete i funghi porcini mondati e ben puliti e cuoceteli fino a cottura ottimale. Unite il prezzemolo e il cerfoglio, fate insaporire poi spegnete il fuoco, coprite e fate riposare.

Cuocete i tagliolini in abbondante acqua bollente. A cottura ottenuta, scolateli e fateli saltare in padella con i funghi. Aggiungete la panna, mantecate e servite.