Tempura is one of the classic techniques of Japanese frying. Very crisp and palatable and why not, also beautifull to see!
Ingredients for 4 people:
8 fresh squid
salad to taste
For the tempura:
300 ml of cold sparkling acqya
120 grams of flour type 0 (best 00)
1 egg yolk organic
Fry oil
Preparation:
Prepare for the first tempura, In a bowl put water sparkling absolutely freezing, add the sifted flour and the egg yolk. Mix well then cover and put it in the refrigerator
Clean and wash the squid. Cut ring then take tempura from the fridge.
Take a pot and put in the frying oil. When you're ready, take the rings dip in tempura, let drain the excess Then fit fry in oil. When they are golden, drain and let dry in a paper for fried. Serve hot with a salad to taste.
Ingredienti per 4 persone:
8 calamari freschissimi
insalata a piacere
Per il tempura:
300 ml circa di acqya frizzante gelata
120 grammi di farina tipo 0 (meglio 00)
1 tuorlo di uovo biologico
olio per friggere
Preparazione:
Preparate per prima il tempura, In una ciotola mettete l'acqua frizzante assolutamente gelata, unite la farina setacciata e il tuorlo d'uovo. Mescolate bene poi coprite e mettete in frigo.
Pulite e lavate i calamari. Tagliateli ad anello poi prendete il tempura dal frigo.
Prendete una pentola e mettete all'interno l'olio per friggere. Quando sarà pronto, prendete gli anelli immergeteli nella tempura, fate sgocciolare l'eccedenza quindi friggeteli nell'olio. Quando saranno dorati, scolateli e fateli asciugare in una carta per fritti. Servite caldi con un insalata a piacere.