giovedì 11 dicembre 2014

GREEN GNOCCHI HOMEMADE WITH SPECK AND LEEK'S SAUCE - Gnocchi verdi fatti in casa, speck e salsa ai porri


Spinach gnocchi homemade.  to cook at moment in boiling water. I added a cream of leek and bacon for seasoning.

Ingredients for 4 people:
For the gnocchi green:
200 grams of flour
2 organic eggs
2 tablespoons milk
150 grams of fresh spinach, blanched before
2 tablespoons oil

For the dressing:
150 grams of South Tyrolean speck cut lists
200 ml of cream
2 leeks Cervere
1 cup milk

preparation
Prepare the sauce before because it should rest a little.
Take a pan and melt the butter. Add the milk and leeks cut into strips small. Bake for 20 minutes in this way, that is, until they become soft.
After 20 minutes, add the cream and bacon and mix well together. Now turn off the heat, cover and let rest.
Switch now to prepare the dough for the dumplings.
Take a bowl, squeeze the spinach cooked in excess water, chop finely and put them inside.
Add flour, milk, oil and eggs.


With a whisk mix well then you put a pot of water to boil.
When will it come to a boil, take 2 tablespoons and make many small "ew". Dip in to the pot of water and cook for about 7/8 minutes. If you check the firmness and the doneness with a fork.
When they are now perfectly cooked, put them in a bowl and pour over the sauce with bacon and leeks that



Gnocchi di spinaci fatti in casa. Da cuocere al momento in acqua bollente. Ho aggiunto una crema di panna porri e speck per il condimento.

Ingredienti per 4 persone:
Per gli gnocchi verdi:
200 grammi di farina
2 uova biologiche
2 cucchiai di latte
150 grammi di spinaci freschi, sbollentati prima
2 cucchiai di olio

Per il condimento:
150 grammi di speck dell'Alto Adige tagliato a liste
200 ml di panna
2 porri Cervere
1 bicchiere di latte

Preparazione
Preparate prima la salsa perchè dovrà riposare un poco.
Prendete un tegame e sciogliete il burro. Aggiungete il latte e i porri tagliati a listarelle piccole. Cuocete in questo modo per 20 minuti, fino a quando cioè saranno diventati morbidi.
Trascorsi i 20 minuti unite la panna e lo speck e amalgamate il tutto. Spegnete ora il fuoco, coprite e fate riposare.
Passate adesso a preparare l'impasto per gli gnocchi.
Prendete una ciotola, strizzate gli spinaci cotti dall'acqua in eccesso, tritateli finemente e metteteli dentro.
Aggiungete farina, latte, olio e le uova. Con una frusta mescolate bene il tutto quindi mettete una pentola di acqua a bollire.
Quando sarà giunta a bollore, prendete 2 cucchiai e fate tante piccole "uova". Immergetele dentro alla pentola di acqua e cuocetele per circa  7 / 8 minuti. Verificate la compattezza ed il grado di cottura con una forchetta. 
Quando saranno ormai perfettamente cotti, metteteli in una ciotola e versate sopra la salsa allo speck e porri che avrete riscaldato prima.
Saltate velocemente e servite subito.