martedì 24 novembre 2015

SQUID'S INK LINGUINE PASTA WITH SCALLOPS - Linguine al nero di seppia con capesante



A wonderful pasta with squid ink, made in the traditional way of the highest quality. I combined with the wonderful scallops nuanced wine Arneis and dried tarragon I love crazy.

Ingredients for 4 people:
360 grams of linguine with squid ink
12 scallops
1 liter of fish broth prepared previously
1 teaspoon dried tarragon
half a glass of wine Arneis
oil, salt, pepper
parsley

Preparation:
Remove the scallops from their shells and after being well washed, cook them in a pan with a little oil and garlic. Add the white wine and let evaporate nuanced. Add a ladle of fish stock and cook ..

Cook the pasta in plenty of hot water. Drain and sauté in a pan with the scallops. Add the tarragon, cook and serve with chopped parsley.



Una stupenda pasta al nero di seppia, fatta in maniera artigianale di elevatissima qualità. L'ho abbinata con delle meravigliose capesante sfumate al vino Arneis e al dragoncello essiccato che amo da matti.

Ingredienti per 4 persone:
360 grammi di linguine al nero di seppia
12 capesante
1 litro di fumetto di pesce preparato precedentemente
1 cucchiaino raso di dragoncello essiccato
mezzo bicchiere di vino Arneis
olio, sale, pepe
prezzemolo

Preparazione:
Togliete le capesante dal guscio e dopo averle bene lavate, fatele cuocere in una padella con un filo di olio e aglio. Unite il vino bianco, sfumate e fate evaporare. Aggiungete un mestolo di fumetto di pesce e completate la cottura..

Cuocete la pasta in abbondante acqua calda. Scolatela e fatela saltare in padella con   le capesante. Unite il dragoncello, fate insaporire poi servite con del prezzemolo tritato.