giovedì 19 novembre 2015
SOUP WITH CHICKPEAS, POTATOES AND TURMERIC - Zuppa di ceci con patate e curcuma
A soup, in these days so gloomy and foggy, it is always something of a welcome. When a simple soup ... it becomes comfort food !! :-))
Ingredients for 4 people:
400 grams of pasta type thimbles
300 of dried chickpeas
4 potatoes
2 tsp turmeric
2 liters of vegetable broth
2 sprigs of fresh marjoram
celery, carrot
yellow onion
salt and pepper
Preparation:
The night before, put the chickpeas to soak in a bowl of water.
Peel the potatoes and cut into cubes small enough.
in a large pot, take a pan with the oil, onion, celery and carrot chopped together.
Put the chickpeas and potatoes cook.
Add the broth and cook for about 20 minutes.
When they are almost cooked, take a spoonful of chickpeas, Take them out of the pan and let cool slightly.
Put them in a blender and shake it with a little broth soup.
Put the mixture back into the pot, turn and add the turmeric.
Fate then cook inside the dough and add the leaves of marjoram.
Bake until cooked perfect pasta. Serve with a dash of extra virgin olive oil and a pinch of pepper.
Una minestra, in queste giornate così uggiose e nebbiose, è sempre un qualcosa di gradito. Quando una semplice minestra...diventa comfort food!!:-))
Ingredienti per 4 persone:
400 grammi di pasta tipo ditali
300 di ceci secchi
4 patate
2 cucchiaini di curcuma
2 litri di brodo vegetale
2 rametti di maggiorana fresca
sedano, carota
cipolla bionda
sale, pepe
Preparazione:
La sera prima, mettete i ceci a bagno in una ciotola di acqua.
Sbucciate le patate e tagliatele a cubetti abbastanza piccoli.
in una pentola capiente, fate un soffritto con olio, cipolla, sedano e carota tritati insieme.
Mettete i ceci e le patate fate insaporire.
Unite il brodo e cuocete per circa 20 minuti.
Quando saranno ormai quasi cotti, prendete un mestolo di ceci, Toglieteli della pentola e fateli raffreddare leggermente.
Metteteli in un mixer e frullateli con un poco di brodo della minestra.
Rimettete il composto di nuovo nella pentola, girate e unite la curcuma.
Fate quindi cuocere all'interno la pasta e aggiungete le foglie della maggiorana.
Cuocete fino a cottura ideale della pasta. Servite con un goccio di olio extravergine di oliva e un pizzico di pepe.