lunedì 9 novembre 2015

RISOTTO WITH PORCINI MUSHROOMS, AND BLACK TRUFFLE - Risotto con funghi porcini e tartufo nero



A simple dish, simple but always pleasant and tasty. I only made a small addition joining the leek Cervere undisputed star of the show just started these days.

Ingredients for 4 people:
320 grams of rice Carnaroli
2 porcini mushrooms average
1 black truffle
20 grams of butter of excellent quality
1 small leek Cervere
1.5 liters of meat broth
1 cup white wine Arneis
parsley
oil

Preparation:
Clean and cut the mushrooms into strips. Brown them in a pan with butter and the United aglio- prezzekolo and cook for about 4/5 minutes. Add the grated truffle and cook for another 5 minutes Cut the leeks into thin slices and fry in a pan with a little oil. Add the rice and toast for a few minutes stirring continuously. Pour the white wine and let evaporate all alcool.Unite the broth a little at a time and cook for about 10 minutes. Then add the mushrooms and continue to cook for another 10 minutes. When cooked obtained, stir in butter and Parmesan (off the heat) then serve hot.



Un piatto semplice, semplice ma sempre gradito e saporito. Ho fatto solo una piccola aggiunta unendo il porro Cervere protagonista indiscusso della fiera appena cominciata in questi giorni.

Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di riso Carnaroli
2 funghi porcini medi
1 tartufo nero
20 grammi di burro di ottima qualità
1 porro Cervere piccolo
1.5 litri di brodo di carne
1 bicchiere di vino bianco Arneis
prezzemolo
olio

Preparazione:
Pulite e tagliate i funghi a lamelle. Fateli rosolare in una padella con burro e aglio- Unite il prezzemolo e cuocete per circa 4 / 5 minuti. Unite il tartufo grattugiato e continuate la cottura per altri 5 minuti Tagliate il porro a rondelle sottili e fatelo soffriggere in un tegame con poco olio. Unite il riso e fatelo tostare per qualche minuto girando di continuo. Sfumate con il vino bianco e fate evaporare tutto l'alcool.Unite il brodo poco per volta e cuocete per circa 10 minuti.  Aggiungete quindi i funghi e continuate a cuocere per altri 10 minuti. A cottura ottenuta, mantecate con burro e parmigiano (fuori dal fuoco) quindi servite caldo.