A delicious appetizer with no frills but full of flavor just and well-proportioned. With the addition of a few pink peppercorns justly distributed, it gives thel its balance sweet and spicy.
Ingredients for 4 people:
4 robiole fresh from about 100 grams each
for the filling:
2 tablespoons oil
12 mint leaves very fresh
half a tablespoon of honey
4 pink peppercorns
salt
preparation:
Take a bowl and sieve robiole. Add inside the mint leaves pounded in a mortar, honey, oil and pink peppercorns crushed.
Mix well, then take a cube made of pastry rings and fill them with the mixture. Served with excellent olive oil, and green salad.
Ingredienti per 4 persone:
4 robiole fresche da circa 100 grammi ognuno
per il ripieno:
2 cucchiai di olio
12 foglie di menta molto fresca
mezzo cucchiaio di miele
4 grani di pepe rosa
sale
Preparazione:
Prendete una ciotola e passate al setaccio le robiole. Aggiungete all'interno le foglie di menta pestate al mortaio, il miele, l'olio e i grani di pepe rosa schiacciate.
Amalgamate bene il tutto, quindi prendete dei coppapasta fatti a cubo e riempiteli con il composto. Servite con dell'ottimo olio extravergine di oliva, e dell'insalata verde.