domenica 25 ottobre 2015

TAGLIOLINI WITH PORCINI MUSHROOMS AND BLACK TRUFFLE - Tagliolini all'uovo con funghi porcini e tartufo nero



It's autumn, nature goes to sleep with his colors, but leaves us, however, the fantastic flavors. The truffle, though black but Alba, intoxicates us with its unmistakable aroma, while the meaty texture of the mushroom Boletus there satisfy our taste buds, dragging us into a dimension of taste that leaves us speechless!

Ingredients for 4 people:
400 grams of high quality egg noodles Piedmont
2 fresh porcini mushrooms
1 black truffle
garlic, 20 grams of butter
1 tablespoon of cream with white truffle
parsley, salt, pepper

Preparation:
Clean the mushrooms very carefully being sure to remove every single piece of land. Cut into very thin strips not then cook it in a pan with butter and garlic. When it's ready, add the parsley and cook for a few minutes. Turn off the heat and cover.

In a pot of hot water, cook the noodles. Drain them and let them jump in the pan, add the cream, truffles white. Cook then served with black truffles.



E' autunno, la natura va a dormire insieme ai suoi colori, ma ci lascia, però, dei fantastici sapori. Il tartufo, se pur nero ma di Alba, ci inebria con il suo inconfondibile aroma, mentre la consistenza carnosa del fungo Porcino ci soddisfa le papille gustative, trascinandoci in una dimensione di gusto che ci lascia senza parole!

Ingredienti per 4 persone:
400 grammi di tagliolini piemontesi all'uovo di ottima qualità
2 funghi porcini freschi
1 tartufo nero
aglio, 20 grammi di burro
1 cucchiaio di crema al tartufo bianco
prezzemolo, sale, pepe

Preparazione:
Pulite molto attentamente i funghi porcini assicurandovi di rimuovere ogni singola parte di terra. Tagliatelo a lamelle non molto sottili poi fatelo cuocere in una padella con burro e aglio. Quando sarà pronto, unite il prezzemolo e fate insaporire per qualche minuto. Spegnete il fuoco e coprite.

In una pentola di acqua calda, cuocete i tagliolini. Scolateli al dente e fateli saltare in padella, aggiungendo la crema al tarfufo bianco. Fate insaporire poi servite con il tartufo nero.