lunedì 5 ottobre 2015

MEDITERRANEAN SQUARED PIECES OF CHICKEN - Quadretti di petto di pollo allla mediterranea



The chicken breast is a second plate of white meat always very pleasing, tasty and cheap. The sauce of tomato with a good percentage of sun-dried tomatoes, fresh herbs and black olives Sicilian makes it really flavorful and tasty.

Ingredients for 4 people:
6 slices of chicken breast
500 grams of fresh tomato sauce
dry tomatoes
1 teaspoon tomato paste
thyme, fresh rosemary
100 grams of black olives, drained
oil, salt, pepper

For the puree.
10 potatoes
20 grams of butter
1 tablespoon Parmesan cheese
half a glass of milk

Preparation:
Prepared for the first thing the mashed potatoes. Place the potatoes in a pressure cooker and cook for the time necessary. Mash the potato masher then place them in a saucepan and add the butter, half a glass of milk and Parmesan. Stir until mixture is smooth and compact.

Cut the slices of chicken breast id checked. Take a pan with the oil and shallots and brown inside. Add the tomato sauce, olives, rosemary, thyme and a teaspoon of concentrated dried tomatoes previously soaked in hot water.

Cook the time required to cook completely ia chicken meat.

A optimal cooking obtained serve hot with mashed potato.




Il petto di pollo è un secondo piatto di carne bianca sempre molto gradito, saporito ed economico. Il sugo di pomodoro con una buona percentuale di pomodori secchi, aromi freschi e olive nere siciliane lo rende davvero saporito e gustoso.

Ingredienti per 4 persone:
6 fettine di petto di pollo
500 grammi di sugo di pomodoro fresco
pomodori secchi
1 cucchiaino di concentrato di pomodoro
timo, rosmarino freschi
100 grammi di olive nere sgocciolate
olio, sale, pepe

Per il purèe.
10 patate 
20 grammi di burro
1 cucchiaio di parmigiano reggiano
mezzo bicchiere di latte

Preparazione:
Preparate per il prima cosa la purea di patate. Mettete le patate in pentola a pressione e cuocetele per il tempo necessario. Schiacciatele allo schiaccia patate poi mettetele in una pentola e unite il burro, il mezzo bicchiere di latte e il parmigiano. Mantecate fino ad ottenere un composto morbido e compatto.

Tagliate le fettine di petto id pollo a quadretti. Fate un soffritto con olio e scalogno e fateli rosolare all'interno. Unite il sugo di pomodoro, le olive, il rosmarino, il timo il cucchiaino di concentrato e i pomodori secchi fatti rinvenire precedentemente in acqua calda.

Cuocete il tempo necessario a cuocere completamente ia carne del pollo.

A cottura ottimale ottenuta servite caldo con il puree di patate.