giovedì 8 ottobre 2015

TAGLIOLINI HOMEMADE WITH BROCCOLI AND FRESH TOMATOES - Tagliolini fatti in casa con broccoli e pomodori freschi



Excellent homemade egg noodles cheer lunch or dinner, especially if combined with two special ingredients like these. Crafted with attention and wisdom, they are offered to guests as a very special capacity.

Ingredients for 4 people:
For the noodles
300 grams of flour type 0 to 220 W if possible
2 fresh organic eggs
salt

For the dressing
1 green broccoli
1.5 liters of vegetable broth
half a glass of wine bayonet
2 anchovies in oil
garlic, fresh marjoram
1 sprig of thyme
oil, salt

Preparation:
First you make the noodles. The key thing, when you pasta at home is perfectly pasteurize eggs to dethrone the bacterial always very dangerous. Or you do it carefully or otherwise you take the eggs already pasteurized previously. If you use fresh eggs instead make sure they are fresh and preferably organic.

After being pasteurized so, add the flour and create a compound elastic and smooth. Wrap the mixture into a ball of cellophane kitchen and let rest in refrigerator for about half an 'hour.

Meanwhile, wash the broccoli and cut it into pieces not very small. Brown them in a sauté of oil, anchovies and garlic. A browning obtained, pour the white wine and let evaporate all the alcohol. Combined with a ladle of broth, spices, a pinch of salt and pepper and cook until you get a crisp but cooked product.

Remove the dough from the refrigerator, roll it out on a flat surface or, as I did, pass the pasta machine with rollers for the noodles.

When they are ready, cook in boiling water. Drain and place them in the pan with the broccoli. Add the tomatoes thinly sliced ​​and sauté.

Serve warm.




Degli ottimi tagliolini alle uova fatti in casa allietano il pranzo o la cena soprattutto se abbinati a 2 speciali ingredienti come questi. Lavorati con attenzione e sapienza, si offrono ai commensali come una portata davvero speciale.

Ingredienti per 4 persone:
Per i tagliolini
300 grammi di farina tipo 0 con W 220 se possibile
2 uova biologiche freschissime
sale

Per il condimento
1 broccolo verde
1,5 litri di brodo vegetale
mezzo bicchiere di vino bainco
2 acciughe sotto olio
aglio, maggiorana fresca
1 rametto di timo
olio, sale

Preparazione:
Per prima cosa fate i tagliolini. La cosa fondamentale, quando si fa la pasta in casa è pastorizzare perfettamente le uova per detronizzare la carica batterica sempre molto pericolosa. O lo fate voi attentamente o altrimenti prendete delle uova già pastorizzate precedentemente. Se usate uova fresche invece assicuratevi che siano freschissime e possibilmente biologiche.

Dopo averle pastorizzate quindi, unite la farina e create un composto elastico e omogeneo. Avvolgete la pallina di composto in un cellophane da cucina e fate riposare in frigo per circa mezz' ora.

Nel frattempo, lavate il broccolo e tagliatelo a pezzi non molto piccoli. Fateli rosolare in un soffritto di olio, acciughe e aglio. A doratura ottenuta,  sfumate con il vino bianco e fate evaporare tutto l'alcool. Unite qualche mestolo di brodo, gli aromi, un pizzico di sale e pepe e cuocete fino ad ottenere un prodotto croccante ma cotto.

Togliete la pasta dal frigo, stendetela su di un piano o, come ho fatto io, passatela nella macchina per la pasta con i rulli per i tagliolini.

Quando saranno pronti, fateli cuocere in acqua bollente. Scolateli e metteteli nella padella con i broccoli. Unite i pomodori tagliati sottili e saltate il tutto.

Servite caldo.