mercoledì 28 dicembre 2016

GRATINATED MACCHERONI WITH BROCCOLI, EMMENTHAL CHEESE AND CHAMPIGNONS. - Maccheroni gratinati con broccoli, emmenthal e champignons



A tasty dish with lots of flavor and good health.

Ingredients for 4 people
400 grams of Gragnano Macaroni
1 not very big broccoli
150 grams of Emmental cheese
8 button mushrooms
1 clove of garlic
butter
salt and pepper

Method
Peel the broccoli and cook in a pressure cooker. When it is ready, cut it into pieces not too big and keep aside.

Cut the mushrooms into strips after it is cleaned from the ground, and brown lightly in a little oil and sauté garlic.

Cook the pasta al dente. Then drain it and let it pass under cold water. Put it in a bowl and add the broccoli, mushrooms and Emmenthal cheese cut into small cubes. Add 2 tablespoons of grated Parmesan cheese, a little butter and mix well.

Transfer the mixture into a buttered baking dish from the oven and let brown in the oven at 200 degrees for about 10 minutes. Then baked, let cool mildly and serve.






Un saporito piatto con tanto sapore e tanta salute.

Ingredienti per 4 persone
400 grammi di maccheroni di Gragnano
1 broccolo non molto grande
150 grammi di formaggio emmenthal
8 funghi champignons
1 spicchio di aglio
burro
sale, pepe

Procedimento
Mondate il broccolo e fatelo cuocere in pentola a pressione. Quando sarà pronto, tagliatelo a pezzi non molto grandi e tenetelo da parte.

Tagliate i funghi a lamelle dopo averli ben puliti dalla terra, e fateli rosolare leggermente in un soffritto di olio e aglio.

Fate cuocere la pasta al dente. Scolatela quindi e fatela passare sotto l'acqua fredda. Mettetela in una ciotola e aggiungete i broccoli, i funghi e il formaggio emmenthal tagliato a cubetti piccoli. Aggiungete 2 cucchiai di parmigiano grattugiato, un poco di burro e mescolate bene il tutto.

Trasferite il composto in una pirofila da forno imburrata e fate gratinare in forno a 200 gradi per circa 10 minuti. Sfornate quindi, fate raffreddare leggermente e servite.