martedì 20 dicembre 2016

HOMEMADE ANCHOVIES AND OLIVES PIZZA WITH SPECIAL DOUGH - Pizza fatta in casa con impasto speciale


Special pizza with special mixture.

Ingredients for 4 pizzas
For the dough
300 grams of flour type 1
200 grams of durum wheat semolina flour
260 grams of sparkling water
20 grams of extra virgin olive oil
25 grams of white wine Favorita
6 grams of dry yeast
2 sprigs of dried oregano
8 grams of salt

for the condiment
1 can of peeled tomatoes
2 tablespoons green olives
12 anchovy fillets in oil
a pinch of salt
extra virgin olive oil

Method
In a mixer, put all the ingredients except the salt and oil and then knead at low speed for about 5 minutes. Then add even oil and salt and finish kneading.

Let rise covered for about 3 hours.

He spent 3 hours, take the dough, divide it into 4 then with your fingers give it the characteristic circular shape.

Arrange over the sauce and cook at 240 degrees for about 5/10 minutes.






Pizza speciale con impasto speciale.

Ingredienti per 4 pizze
Per l'impasto
300 grammi di farina tipo 1
200 grammi di farina di semola di grano duro
260 grammi di acqua frizzante
20 grammi di olio extravergine di oliva
25 grammi di vino bianco Favorita
6 grammi di lievito secco
2 rametti di origano essiccato
8 grammi di sale

per il condimento
1 barattolo di pomodori pelati
2 cucchiai di olive verdi denocciolate
12 filetti di acciughe sotto olio
un pizzico di sale
olio extravergine di oliva

Procedimento
In una impastatrice, mettete tutti gli ingredienti necessari ad eccezione del sale e dell'olio e fate impastare a velocità lenta per circa 5 minuti. Unite quindi anche l'olio e il sale e finite di impastare.

Fate lievitare coperto per circa 3 ore. 

Trascorse le 3 ore, prendete l'impasto, dividetelo in 4 poi con le dita dategli la caratteristica forma circolare.

Disponete sopra il condimento e cuocete a 240 gradi per circa 5 / 10 minuti.