venerdì 17 febbraio 2017

"BACINI" DI DAMA (SPECIAL RECIPE) - "Bacini" di dama



Classic "Lady's Kisses" Piedmontese with different types of flour. To try.

Makes about 20 Lady's Kisses:
125 grams flour 2
100 grams of hazelnut flour
40 grams of rice flour
100 grams of butter
60 grams of Demerara sugar
1 organic egg yolk
vanilla bourbon of Madagascar in semi
30 grams of shelled hazelnuts, toasted and chopped

For the stuffing
hazelnut cream and biological high-quality chocolate

Method
Mix first the butter with the sugar. When it perfectly amalagamato add the egg yolk, then the flour. Fate knead for about a couple of minutes, add the hazelnuts and vanilla. Mix homogeneously the whole, then let rest in the refrigerator, wrapped in plastic wrap, the dough for about 8 hours.

then take the dough and form of the "domes" weighing 10 grams each. Bake at 150 degrees for about 25/30 minutes. When they are ready, bake it off, then allow to cool completely stuffed and enjoy.



Classici "baci di dama" piemontesi con  tipi diversi di farine. Da provare.

Ingredienti per circa 20 baci di dama:
125 grammi farina tipo 2
100 grammi farina di nocciole
40 grammi di farina di riso
100 grammi di burro
60 grammi di zucchero Demerara
1 tuorlo di uovo biologico
vaniglia bourbon del madagascar in semi
30 grammi di nocciole sgusciate tostate e tritate

Per il ripieno
crema di nocciole e cioccolato biologica di elevata qualità

Procedimento
Impastare per primi il burro con lo zucchero. Quando sarà perfettamente amalagamato unite il tuorlo d'uovo, quindi le farine. Fate impastare per circa un paio di minuti, unite le nocciole e vaniglia. Amalgamate omogeneamente il tutto, quindi fate riposare in frigo, avvolto in una pellicola da cucina, l'impasto per circa 8 ore.

Prendete quindi l'impasto e formate delle "cupoline" del peso di 10 grammi circa ognuna. Infornate a 150 gradi per circa 25 / 30 minuti. Quando saranno pronte, sfornatele, fatele raffreddare completamente quindi farcite e gustate.