giovedì 21 novembre 2013

CHICKEN WITH ORANGE - POLLO ALL'ARANCIA



Ingredients for 4 people:

1 whole chicken, cleaned and sectioned
2 files
2 organic oranges
1 yellow pepper
50 grams of butter
1 teaspoon dried thyme , 1 marjoram , 1 bay
100 ml of milk
salt and pepper

preparation:

STEP 1:
Make a marinade with lime juice , salt, pepper , marjoram, bay leaf, thyme and let it cook for 1 hour and 30 minutes.

STEP 2:
Now take a pan and put in the butter and oil . Drain the chicken pieces , (but do not throw away the marinade ) drain them and pat dry with paper towels . Brown them well on all sides. Add the bell pepper , cut into julienne strips and the orange juice . Reduce the heat and continue to cook for about 50 minutes .

STEP 3:
When it is cooked , keep warm in aluminum foil . Then take the liquid from the marinade and place in the pan . Add the milk a pinch of flour and a teaspoon of sugar. Let thicken, then pour over chicken breasts and serve hot . Serve with a red wine Irpinia DOC






Ingredienti per 4 persone:

1 pollo intero pulito e sezionato
2 lime
2 arance biologiche
1 peperone giallo
50 grammi di burro
1 cucchiaino di timo secco, 1 di maggiorana, 1 di alloro
100 ml di latte
sale, pepe


Preparazione:

PASSO 1:
Fate una marinatura con il succo dei lime, sale, pepe, maggiorana, alloro, timo e lasciatelo insaporire per 1 ora e 30 minuti.

PASSO 2:
Prendete adesso un tegame e mettete dentro del burro e dell'olio. Scolate i pezzi di pollo, (ma non buttate via la marinatura)  sgocciolateli e asciugateli con della carta assorbente. Rosolateli bene da ogni lato. Aggiungete il peperone tagliato a julienne e il succo delle arance. Abbassate il fuoco e continuate a cuocere per circa 50 minuti.

PASSO 3:
Quando sarà cotto, tenetelo in caldo nella carta alluminio. Prendete quindi il liquido della marinatura e mettetela nel tegame. Aggiungete il latte un pizzico di farina e un cucchiaino di zucchero. Fate addensare poi versate sui petti di pollo e servite caldo. Accompagnate con un vino rosso Irpinia DOC